mrt 132016
 

Beste Beachers,

Het wordt al weer ons vierde beachseizoen achter de sporthal bij Kratos!! En het beloofd wederom een heel mooi jaar te gaan worden. Met als klap op de vuurpijl in augustus de Olympische Spelen in Rio. Hopelijk lukt het de Nederlandse teams om in eigen huis met de Brazilianen af te rekenen en een aantal mooie medailles te veroveren.

We starten dit jaar in de week van 9 mei met de trainingen. Een week later, vanaf 19 mei, zal ook de Delftse Beach Competitie (DBC) gaan beginnen. Dan hebben we al twee trainingen gehad, zodat iedereen meteen goed voor de dag kan komen. Dit jaar spelen de heren op donderdag hun wedstrijden en de dames op de vrijdagavonden. In de loop van deze maand gaan de inschrijvingen open; we zullen jullie daar op tijd over informeren! Zie ook de volledige agenda van Kratos Beach op deze site.

Beach commissie

Helaas hebben we dit jaar afscheid moeten nemen van Cleo en Rick als onderdeel van de beachcommissie. Erg spijtig omdat zij veel voor Kratos Beachhebben betekend. Allebei hartelijk dank voor jullie inzet de afgelopen jaren.

In het bijzondere daarbij nog wat extra aandacht voor Rick, die vanaf de eerste penstreep betrokken was bij het ontwerp en de realisatie van debeachvelden. Een prestatie om trots op te zijn en waar we als vereniging heel blij mee zijn.

Ieder afscheid biedt natuurlijk ook weer nieuwe kansen. Het doet ons deugd te kunnen melden dat we een andere enthousiaste beacher bereid gevonden hebben om in de beachcommissie plaats te nemen. Koen Wenker: Van harte welkom bij de club! Koen zal zich komend jaar gaan bemoeien met van alles en nog wat!

Trainingen

Afgelopen jaar hebben we een nieuw abonnement geïntroduceerd voor senioren: Het trainings+ abonnement. Onder de leden die deze trainingen hebben gevolgd was dit een groot succes: Goede trainers, nieuwe oefeningen, meer inzicht en hier en daar ook een andere kijk op het spelletje. En dat is niet alleen leuk voor de leden die deze trainingen hebben gevolgd maar ook voor alle andere (trainende) leden. In de trainings+ groepen zaten namelijk ook een aantal trainers die deze oefeningen en inzichten vervolgens weer hebben kunnen overbrengen naar de andere trainingsgroepen. Daardoor blijft Kratos Beach in beweging en kunnen we de trainingen vernieuwend en aantrekkelijk houden.

Om die reden willen we dit jaar dan ook nog meer inzetten op het trainings+ abonnement en we hopen ook dat nog meer leden voor deze trainingsvorm zullen gaan kiezen. Daarom zijn we druk op zoek naar goede, externe trainers (bij voorkeur met trainingsdiploma) die bij Kratos Beach training willen geven. Mocht jij nog iemand weten die aan dit profiel voldoet, dan horen wij het graag!

De normale trainingsabonnementen zullen we ook nog steeds aanbieden, maar kunnen daarbij niet garanderen dat er voor iedere groep een trainer zal zijn. Het is de afgelopen jaren gebleken dat het vinden van voldoende vrijwillige trainers niet altijd even makkelijk is. Dat zou dus kunnen betekenen dat je bij het normale trainingsabonnement geen trainer krijg aangewezen vanuit de beachcommissie en dat je hier als trainingsgroep zelf naar op zoek moet gaan. Uiteraard ben je dan wél verzekerd van acht weken lang een eigen veld op een vast tijdstip.

Hulp gezocht

Het organiseren van een beachseizoen is een hoop werk, waarbij we alle hulp goed kunnen gebruiken. En daarvoor hoeft je niet meteen in debeachcommissie te stappen: Je zou ook een kleine taak of onderdeel zelfstandig op kunnen pakken; bijvoorbeeld het organiseren van een toernooi of het geven van een workshop. Dit kan je (in samenspraak met de beachcommissie) alleen of samen met iemand anders oppakken. Waarbij wij jullie zullen ondersteunen daar waar nodig.

Voor de volgende onderdelen kunnen we jullie hulp goed gebruiken:

– organiseren van toernooien
– geven van trainingen
– ondersteunen met klussen op en rond de beachvelden

– ICT-zaken (beheer van de website, communicatie, mailings, webcam, ed)

En dat hoeven niet alleen maar senioren te zijn. Het lijkt ons ook onwijs leuk als jeugdleden hieraan mee willen werken. Afgelopen jaar is al gebleken dat jeugdleden (eventueel samen met een senior) heel goed in staat zijn om trainingen te geven aan bijvoorbeeld de mini’s of kunnen helpen met de organisatie van een toernooi.

Lijkt het je leuk om aan een van deze zaken mee te helpen? Geeft je dan snel op via info@kratosbeach.nl.